Amerika Hakkinda

Şuan Amerika’nın durumu hakkındaki değerlendirmeniz nedir?

Fiilen yıkılma süreci başladı mı?

Amerika, Afganistan ve Irak’tan çekildikten sonraki tahmininiz ne dir?

Mücahidler bu hale razı olurla mı, yoksa onlar Amerika’yı başka bir savaşa sokmak mı isterler?

Mücahidler Amerika’yı başka bir savaşa soksalar, sizin bu konudaki öngörünüz nedir?

Mücahidler bir kere daha on bir Eylül saldırısını tekrar edecek mi?

Atiyetullah El Libi: “Kıymetli kardeşim Allah seni güldürsün!

Sırf bir filimi canlandırmak veya savaş taklidi yapmak için mücahidlerde bir hobi ve tutku olduğunu sanmıyorum. Tam tersine kesin olarak inancımız şudur ki; onlar Allah’u teala’dan bir nur ve basiret üzere O’nun yolunda cihad etmektedirler.

En nihayetinde onlar da diğer insanlar gibi insandır. Hata da ederler isabet de ederler. Fakat Allah’a hamd olsun ki onlar, insanların en hayırlılarındandır. Biz onları böyle zannediyoruz ve Allah’a karşı kimseyi temize çıkaramayız. Allah’dan (azze ve celle) onların önlerini açmasını ve onları mübarek kılmasını niyaz ediyoruz. Âmin.

Bununla beraber mücahidlerin, Amerika’nın geri çekilmesinden ve atlas okyanusunun gerisinde kendi kıtasına kapanmasından hoşnut olacaklarını düşünüyorum. Onlar ne Amerika’yı ne de başka bir ülkeyi yeni bir savaşa sürüklemekte acele etmeyeceklerdir. (Çünkü) Onları önünde, Allah’u Teâlâ’nın Amerika’ya kifayet ettiğinde çok büyük meşguliyetler olacaktır. Vallahu’l-Müsteâ’n. (Allah kendisinden yardım istenilendir.)

Amerika’nın durumu hakkındaki değerlendirmeme gelince; evet, Amerika için yıkılış, geri çekiliş ve çöküş vetiresinin (sürecinin) başladığını düşünüyorum. Bu hızlı da olabilir yavaş ta. Değişik amillere göre bu ihtimalli bir durumdur. Biz hayrı umuyor, onun helaki için Allah’a dua ediyoruz. Müslümanlar her yerde bunu dillerinden düşürmüyorlar. Dolayısıyla Amerika’nın yok oluşu uzak değildir.

Âlimlerimizin dediği gibi: “Devletler köklüdür.” Yani genel olarak, devletlerin yıkılması, yok olması ve yok edilmesi her halükarda kolay bir şey değildir. (Ancak) önceki Âd kavmini, geriye hiçbir şey bırakmadığı Semûd’u ve bunlardan daha kuvvetli olan kazıklar (çadırlar, ordular) sahibi Firavun’u helak eden Allah’a (azze ve celle) hiçbir şey zor değildir.

“Biz, onlardan önce nice nesilleri helâk ettik. Sen, onlardan herhangi birinden (bir varlık emâresi) hissediyor veya onlara ait cılız bir ses işitiyor musun?” (Meryem 98)

Biz, onlardan önce kendilerinden daha güçlü olan, diyar diyar dolaşan nice nesilleri helâk etmişizdir. Kurtuluş var mı?” (Kaf 36)

“Bunlar yeryüzünde gezip de kendilerinden öncekilerin sonunun nasıl olduğunu görmediler mi? Hâlbuki onlar, bunlardan daha güçlü idiler. Ne göklerde ne de yerde Allah’ı âciz bırakacak bir güç vardır. O, bilendir, güçlüdür.” (Fatır 44)

“Onlar, yeryüzünde gezip dolaşmadılar mı ki, kendilerinden öncekilerin âkıbetinin nasıl olduğunu görsünler! Onlar, kuvvet ve yeryüzündeki eserleri yönünden bunlardan daha da üstündüler. Böyleyken Allah onları günahları yüzünden yakaladı. Onları Allah’ın gazabından koruyan da olmadı.”(Mü’min 21)

Ama biz, kevni sünnetlerin ve yarattıklarında adetullahın verilerine göre konuşuyoruz. Bu facir ve azgın devletin çöküşü için beklenilen bir takim sebepler vardır. Örneğin; Irak’taki kriz ve çıkmazın artması, daha sonra Amerika’nın oradan çekilmesi, Afganistan’da da benzeri bir durumun olması, bütün bölgelerde mücahidlerin Amerika’ya karşı zaferlerinde kısmi bir fazlalaşmanın olması ve buna benzer sebepler…

Bir de, aniden gelişen etkenler vardır. Mesela; Pakistan’da Müslümanların yararına bir inkılâbın olması,- Allah’u Teâlâ’dan Müslümanlar için bunu gerçekleştirmesini niyaz ediyoruz- petrol ve bunun dışındaki noktalarda iktisadi etkilenme ihtimali, Amerika’nın içindeki değişiklikler, dağılma ve fesat bunlara örnek olarak verilebilir. Bir de mücahidlerin daha başka sürpriz büyük darbeleri olabilir ki bu ağır bir (darbe) olur. Allah’u teala’dan bunu istiyoruz. Yine de genel olarak, ister bu sürpriz darbeler olsun ister olmasın Amerika gerileme ve yıkılış vetiresindedir. Allah’a hamd olsun.”

Yorum bırakın